Pizzatohtorin liikkuva pizzeria valmiina palvelemaan

Nyt on ollut härdelliä sorkkahoitajalla, joka on jo jonkun aikaa kulkenut myös nimellä Pizzatohtori. Vaikea määritellä, onko toinen työtä ja toinen harrastus vai tuliko harrastuksesta toinen työ. No, se ei ole nöpön nuukaa, mutta kaikki tehdään tosissaan ja harkitusti.

Harkittua on sekin, että juoksuharrastus on hiipunut. Eihän laiha kokki ole uskottava.

Sitten viime näkemän (tai kirjoittaman) on tullut suunniteltua liikutettava pizzakeittiö. Sitä on tarkoitus liikuttaa festareille ja tapahtumiin ja lääkitä ihmisten nälkää siellä, missä tarvitaan kunnon pizzoja.

Samalla on lanseerattu Pizzatohtorin kotisivut (www.pizzatohtori.fi) ja logo, joka muuten kertoo kaiken oleellisen liikkuvan ja liukkaasti palvelevan pizza-aseman filosofiasta.

 

 

Ravintolapäivistä se lähti

Siirto on minulle selkeä ja pyörinyt jo pitkään alitajunnassa. Kesällä homma tuli koeponnistettua muutamassa ravintolapäivässä. Pienen kylän Itäkylä-päivässä paistettiin 70 pizzaa vanhempien pihassa. Väkeä tuli 2,5 tunnin jonoksi asti. Ihmiset todellakin jaksoivat odottaa ja tuntuivat pizzoista tykkäävän. Tuli oivallus, että ollaan oikealla tiellä.

Pizzatohtorilla oli Itäkylässä hyvät apulaiset, Aimo-eno ja hänen vaimonsa. Kiitos vielä.

Autoliike Kosicanilla Alajärvellä paistettiin pizzoja kaksi päivää Manun kanssa. Kiitokset sinnekin kaikille asianosaisille. Ensimmäisenä päivänä väkeä liikkui vähemmän. Siihen vaikuttivat mahdollisesti sekä karmea keli että markkinoinnin unohtuminen. Toisena päivänä saatiin sitten tarjoilla tuotekehittelyn helmiä niin uusille tuttavuuksille kuin vakioasiakkaillekin. Kurajoki maistui alajärveläisille, mutta Revontuli saavutti sitä kyllä aika hyvin.

Siinä autokauppaa seuratessa ja pizzakauppaa tehdessä tohtorinkin nälkä kasvoi, ja tuli kesken pizzanpaiston tilattua isompi uuni. En sanoisi, että olisin saanut siellä erityisen suuret aplodit tästä liikkeestä. Enemmän kyseenalaistettiin, että mihin tuota tarvitsen.

No konttiin tietenkin. Kun kaikki olisi sellaisessa valmiina, niin ei tarvitsisi puljailla.

 

 

Hulluutta vai nopeaa palvelua?

Tuumasta kontiksi. Se oli valmiiksi eristetty ja rosteriseinäinen, joten rakentaminen on ollut ammattilaisten kanssa helppoa. Karhu näytti isolta, mutta kun löytyi viereen neljäkerroksinen pizzauuni, niin varjoon jäi.

Tämän uunin kanssa ei jäädä jalkoihin. Tusina pizzaa kerralla olisi jo hyvä, mutta tämä vetää niitä tuplaten. Sitä voi sanoa hulluudeksi – tai sitten nopeaksi palveluksi. Siinä tulee sadankin hengen bileporukalle nopeasti lättyä nenän alle.

Ihan joka töpselistä uuni ei sähköä ota. Luotan kuitenkin, että sähkärin kanssa homma hoituu. Tämä uuni tarvitsee vielä tämän mahdollisuuden. Pizzauunin nimellä se minulle myytiin, mutta kyllä se on arinauuni höyrytoiminnalla. Parempi, mitä kaupattiin, mutta en valita.

 

 

Vielä jotain makeaa päälle

Nyt ei puutu kuin jotain makeaa päälle. Olen yrittänyt vihjailla vanhalle äitimuorille, että opettaisi suklaakakkureseptinsä, Kaijan arabialaisen. Sillä hän on villinnyt kaikki, jotka kakkua ovat päässeet maistamaan. Mutta ei hän ole oikein lämmennyt ajatukselle. Kuka leipuri nyt tuollaista tekisi? Ei näköjään edes oma äiti.

Täytyy siis tyytyä tuotekokeiluihin, joiden tuloksena kehiteltiin Kosicanin keikalla jälkiruokapizza. Omenaa pohjalla, päälle täyteläinen, toffeen makuinen ranskankerma, ohuita omenalohkoja ja juustoa. Jäähtyneen pizzan päälle vaniljakastiketta ja kahvikupponen kylkeen.

Tähän toimisi muuten pehmisjäätelö. Siihenhän tarvittaisiin vain… No, jätän tämän nyt vain tähän. Muuten Pizzatohtoria viedään jo jollekin toiselle tohtorille.

 

 

Ammattitutkinto paketissa

Mitä markkinointiin tulee, niin siinäkin otettiin iso askel eteenpäin. Tulin houkutelluksi suorittamaan Yksinyrittäjä-akatemian ammattitutkintoa tuotteistamisesta ja markkinoinnista. Se on nyt valmis, ja taisi liiketoimintakin laajentua uudella palvelulla ja tuotteilla.

Kaikki on siis valmista Pizzatohtorin tohtorinhattua myöten. Ei muuta kuin tilaamaan konttia bileisiin.

 

 

 

Kyllä karhukin kalpenee uunin rinnalla mutta kuka se sieltä ikkunasta kurkistaa.

0
Feed

Jätä kommentti