Pizza -pop up oli ihan pop

Nyt täytyy sorkkahoitajan tunnustaa, ettei omaa jalkaa ole tullut viime aikoina nostettua. Sorkkia vain, ja pizzoja uunista. Juoksu on loppunut kuin seinään – tai taikinaan. Mutta siitähän se juoksu alkoi, kun sydän särkyi ja v…ti (halutessasi voi lukea, että ahdisti). Nyt ei ilmeisesti enää v…ta, ainakaan niin paljon. Sitä paitsi pizzan paistamisesta on tullut enemmän kuin harrastus.

Tuotekehityksen tuloksia ovat Revontuli (Aura, poro ja persikka), valkoinen Perry (pohjalla ranskankerma, päällä poro ja päärynä) ja tietenkin Kurajoki, koska olen hauska ja kotiseuturakas mies. Kurejoessa on vettä, kaloja ja mutainen pohja; Kurajoessa kinkkua, tonnikalaa ja salamia.

Hämettä ei voinut jättää lapsuusmaisemia huonommalle. Siksi oli kehitettävä vielä sellainenkin. Siihen pistettiin ananasta, Auraa ja kinkkua. Pepperoni olisi vaan jäänyt niin köyhäksi ilman niitä sieniä.

Poro nousi keskeiseksi kentältä saatujen palautteiden perusteella. Kurajokeen ja Hämeeseen poro lisätään siinä vaiheessa, kun niillä seuduilla havaitaan ensimmäinen tokka.

 

Pizzatohtori on nyt somessa

Sivu-uraa on tässä kehitelty ajan henkeen. On luotu Pizzatohtorin someprofiili, on IG ja Tik ja Tak ja Tok. Mutta mitenkäs niihin nyt sisältöä, kun sorkkiakin riittäisi?

Tässä alkaa olla tekemistä miehelle, joka on ihan virallisesti huono tarttumaan toimeen. Eikös se virallista ole, kun intissä 29 vuotta sitten niin mainittiin, että oma-aloitteisuus puuttuu?

No, melkoisen pizzasirkuksen sorkkahoitaja kuitenkin aloitti. Niin kuin on tullut ilmi, ei sitä pienesti viitsi liikkeelle lähteä, ainakaan Pohjanmaalle. Tuli, mitä tuli.

Aprillipäivä oli hyvä päivä lupailla kaikenlaista somepäivityksessä. Pääsiäisenä oli lupausten lunastamisen aika. 3 kg+3 kg +3 kg oli taikinakoko, ja mukaan tarttui vielä pakastettuja pohjia, reilut 13 kiloa vehnää syötettäväksi. Siinä oli vähän varalle, koska menekkiin pitää varautua. Muut teköö, mitä osaa, ja me pohjalaiset, mitä halutaan – vai miten se meni? Pizzatohtori lähti noitia Pohjanmaalle karkottamaan.

 

Ei ihan oppikirjojen mukaista markkinointia

Markkinointi jäi kevyeksi. Menomatkalla postasin Itäkylän ryhmään, että kohta tuoksuu pizza.

Olisihan tuota saattanut jossakin muuallakin mainostaa, mutta kun puuttuu se oma-aloitteisuus. Eikä sitä paitsi voinut olla varma, tuleeko seinästä tarpeeksi virtaa uuniin ja kestävätkö sulakkeet. Itsellä kyllä virta riittäisi, ja sulakkeetkin ovat mallia lehmän hermot. Mutta entä lähipiiri, jolle olin keksinyt pientä pop up -henkistä virikettä?

Lankalauantaina sitten kurejokiset ja alajärviset ajelivat pizzojen perässä. Kiitos siitä. Yksi ajeli vähän muutenkin, kun ohjasin harhaan. Korvaukseksi laitetaan sinulle kaksi pizzaa, kun olen seuraavan kerran huudeilla.

 

Asiantuntija-apua

Mikäs siinä oli paistellessa, kun laadunvalvonnasta vastasi Kaija S., kotitalousopettaja evp.

”Nyt on liian tummaa. Me voidaan syödä tämä.”

Laaduntarkkailija oli tuimana.

Päivä oli hauska, ja pizzoja tuli paistettua 47.

Sunnuntaina vedettiin sitten Kaijan kanssa 40 läpi, että saatiin hyviä kuvia ainakin someen. Minä paistoin, ja muori punnitsi Aura-juustoa ja poroa kertakäyttöpikareihin.

”Kyllä kannatti lukea kotitalousopettajaksi”, taisi hän ajatella.

Pizza on siitä hauska, että se herättää tunteita, mielipiteitä ja ruokahalua. Näitä kaikkia löytyi armollisilta apujoukoiltani. ”Liian vähän täytteitä”, ”Tuosta ei lähde nälkä” ja niin edelleen.

Voihan se niinkin olla, mutta jos se maistuu ja näyttää hyvälle, olen mielestäni päässyt lähelle sitä mitä tavoittelin.

 

Uskottavuudesta ei tingitä

Laiha kokki ei ole uskottava. Näin sain kuulla valitettuani haalarin tiukkuutta oikeissa töissä. Tuotekehitys vaatii maistamaan.

Kyllä ne lomitukset pitivätkin miehen kunnossa, eikä tullut edes kiusausta tai tarvetta maistaa mitään. Se on oikeasti rankka työ.

No, mitä jatkossa? Markkinoita ja pizzasirkusta.

Mitään en voi luvata, mutta Rokuleita ei ole vielä peruttu, ja sähköä kuulemma riittäisi. Pitäisikö lähteä Alajärvelle paistamaan?

 

Pizzatohtori tuotteiden äärellä !

0
Feed

Jätä kommentti